Brendalee Espada had het zondag niet meer toen ze haar dochter maar niet kon vinden. De 12-jarige LeeAdianez deed mee aan een run in de Amerikaanse stad Rochester. Maar hoeveel mensen er ook over de finish gingen, LeeAdianez was er niet bij.

Moeder en dochter waren aan de late kant voor het evenement. Om geen tijd te verliezen zette Espada het meisje in de buurt van de start af voordat ze haar auto parkeerde.

LeeAdianez mengde zich tussen de deelnemers die op het startschot stonden te wachten en korte tijd later kwam de menigte van duizenden deelnemers in beweging.

De lopers hadden ruim 21 kilometer voor de boeg, maar dat wist LeeAdianez toen nog niet. Ze had zich ingeschreven voor de run van 5 kilometer en was in de haast in het deelnemersveld van de halve marathon beland.

Halverwege de koers, toen ze al lang binnen had moeten zijn, kwam ze er achter dat er iets mis was gegaan. Ze besloot door te gaan en liep de halve marathon helemaal uit.

Hoe langer LeeAdianez op zich liet wachten, hoe bezorgder moeder Espada werd. Ook voor de organisatie en de politie was het een raadsel waar het meisje kon zijn. Pas twee uur en drie kwartier later dook Adianez op en kon Espada haar dochter in de armen sluiten.

"Ik heb in grote angst gezeten, maar uiteindelijk kan ik er om lachen", zei Espada. "Ik wist niet dat ze dit kon volbrengen, wat ben ik trots op haar."