Je gaat als hond even naar buiten om te plassen en vervolgens loop je mee met een halve marathon. Het gebeurde de Amerikaanse viervoeter Ludivine. Ze werd ook nog eens zevende in de race.

April Hamlin uit het plaatsje Elkmont in Alabama liet haar hond even naar buiten om een plasje te doen. Wat ze niet doorhad was dat Ludivine ontsnapte uit haar achtertuin en meeliep met een halve marathon die in de buurt gelopen werd.

Eigenaar April Hamlin kwam er pas achter dat er iets aan de hand was, toen ze foto's gestuurd kreeg van Ludivine met een medaille om de nek, schrijft Metro.

Ludivine eindigde als zevende in de race, met een indrukwekkende tijd van 1 uur, 32 minuten en 56 seconden. Maar ze had nog sneller kunnen zijn, zegt een andere loper. "De hond was regelmatig afgeleid en liep van het parcours af om even rond te snuffelen."

De organisatie zette foto's van de rennende hond op Facebook. Zijn eigenaar is extreem verbaasd. "Ik kan het nog steeds niet geloven, want ze is eigenlijk een hele luie hond."
Foto