De Nijmeegse politie heeft dinsdag via sociale media een zoektocht uitgevoerd naar Kemal Abis. Niet omdat de man vermist of verdacht werd, maar zodat ze hem konden bedanken voor het uitvoeren van een heldendaad. Abis haalde een dag eerder namelijk een su´cidaal meisje van de rails.
,,Wij zijn op zoek naar de jongen/man die maandag 18 april rond 17:00u nabij Lent een su´cidaal meisje voor de trein heeft weggehaald", schreef de politie van Nijmegen-Zuid dinsdagmiddag op zijn facebookpagina. ,,Door de hectiek hebben we deze jongen niet kunnen bedanken." Een paar uur later was de held terecht. Het bleek te gaan om Kemal Abis.

Voor de camera van regionale zender N1 vertelt de man dat hij aanvankelijk helemaal niet in de gaten had dat vlak voor zijn neus een meisje zelfmoord probeerde te plegen. ,,Een vriend van me zag het. Ik ben over het hek heen gesprongen en heb haar van de treinrails afgehaald. Ze rende over het spoor. Volgens mij wachtte ze op een trein die aankwam."

De reddingsactie stuitte op verzet. ,,Het meisje riep: 'laat me los, ik ga me gooien'. Ik zei: 'nee, dat doe je niet!' Toen heb ik haar naar de zijkant gehaald."

De vele complimentjes op Facebook lijken Abis voorlopig niet naar het hoofd te stijgen. ,,Ik ben blij met wat ik heb gedaan. Verder weet ik het niet, hoor. Gewoon verder leven."