Een paraglider in Canada heeft een ongemakkelijke avond doorgemaakt nadat hij bij zijn landing verzeild raakte in elektriciteitskabels. Een aantal bewoners van Canyon Heights legde het angstige avontuur van de man vast op camera, terwijl ze in hun donkere straten wachtten tot de hulptroepen hem in veiligheid hadden gebracht.

Het ongeluk gebeurde maandagavond, plaatselijke tijd, in een buitenwijk van Vancouver. De paraglider had moeten landen in een speciaal daarvoor aangelegde plaats in Cleveland Park, een paar kilometer verderop. Door een vergissing kwam hij echter terecht in woonwijk Canyon Heights. En niet op straat, maar twee meter daarboven, verstrikt in de stroomdraden.

Om te voorkomen dat de man geŽlektrocuteerd zou worden, zette de door omstanders gewaarschuwde stroomleverencier de elektriciteitstoevoer in het gebied uit. Zo'n 3.000 huizen in de omgeving kwamen daardoor in het donker te zitten.

Het duurde vervolgens een dik uur voor de onfortuinlijke sportieveling naar beneden kon worden getakeld. Wonder boven wonder was hij ongedeerd.

Getuige Chantelle Pamplim vertelde tegen CBC News dat de man, gezien de omstandigheden, opmerkelijk kalm was. ,,Ik vroeg of het goed met hem ging. 'Prima', antwoordde hij. Ze voegde daar aan toe: ,,We zien de parachutes van paragliders de hele dag door in de verte landen, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt."
Filmpje