Niet moeders mooiste of misschien zelfs een beetje lelijk? Dan ben je een makkelijke prooi voor oplichters in het buitenland. Althans, daarvoor waarschuwt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het opmerkelijke reisadvies aan studenten kreeg veel kritiek op Twitter, waarna het ministerie het halsoverkop introk.

,,Geen 10 in de VS? Dan ook geen 10 in het buitenland! Pas op dat je er niet in wordt geluisd om dure drank voor anderen te kopen. Of erger, dat je wordt beroofd. #springbreakingbadly'', schreef het Amerikaanse ministerie op Twitter. Amerikaanse studenten reizen in deze tijd van het jaar massaal naar het buitenland om hun lentevakantie te vieren.

Het reisadvies aan hun adres leidde tot verontwaardiging, maar ook veel grappen op Twitter. ,,Ik ben een 6,2 in de VS maar door het omrekenen met het metrieke stelsel ben ik WEL een 10 in het buitenland'', grapte een twitteraar. ,,Moeten Amerikanen kokhalzen van je gezicht? Dan zullen Europeanen dat ook doen. Je bent hopeloos. Liefs, het ministerie van Buitenlandse Zaken'', zei een ander.

Het ministerie heeft het bericht verwijderd en excuses gemaakt, maar zei alleen te willen voorkomen dat Amerikanen worden opgelicht. ,,We zien elk jaar zoveel mensen voorbij komen die er wel intrappen. We willen dat zij voorzichtig zijn tijdens hun reis."
Screenshot