Uitgemergeld en onder de wormen, zo werd het jongetje Hope vorige maand in Nigeria gevonden. Zijn ouders hadden hem achtergelaten omdat ze dachten dat hij behekst was. Langzaam maar zeker knapt hij weer op.

Vorige maand gingen foto's van Hope de hele wereld over. Zijn ouders hadden hem op straat gedumpt. De Deense hulpverlener Anja Ringgren Loven trof hem uitgehongerd aan. Ze gaf hem water, wikkelde hem in een doek en bracht hem naar een ziekenhuis.

Een maand later ziet het Nigeriaanse jongetje er een stuk beter uit. Loven deelt via Facebook hoe het met Hope gaat. Dinsdag plaatste ze nog een foto van het jongetje, samen met haar eigen man. "Ik stond toevallig op de foto waar we Hope water gaven, maar we hebben hem met z'n allen gered", schrijft ze erbij.

Loven richtte drie jaar geleden een stichting op voor verwaarloosde kinderen. "In Nigeria worden duizenden kindjes in de steek gelaten omdat hun familie denkt dat ze behekst zijn.

Zowel volwassenen als kinderen worden in Nigeria van hekserij beschuldigd en daarom verbannen, gefolterd of gedood. Volgens Unicef zijn tienduizenden kinderen door heel Afrika het slachtoffer van beschuldigingen van hekserij of bezetenheid.
Foto