In het dorp Tamorot, in de noordelijke provincie Chefchaouen, is een 5-jarige jongen in een 35 meter diepe waterput gevallen. Volgens de lokale autoriteiten is de jongen nog in leven en de Marokkaanse hulpdiensten proberen hem met man en macht te bevrijden.

Bewoners uit het dorp en de wijdere omgeving hebben zich rondom de plek van de werkzaamheden verzameld en wachten in spanning af. Inmiddels begint de gebeurtenis nationale aandacht te krijgen.

De kleuter, Rayan genaamd, zit (op 3 feb, red.) al meer dan 24 uur vast in de put. De hulpdiensten hebben beelden van hem gemaakt door een smartphone af te laten dalen aan een koord. Hierop is te zien dat Rayan nog ademt en beweegt. De opnames worden massaal gedeeld op de Marokkaanse sociale media.

De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt omdat de schacht slechts een halve meter breed is. Er is twee keer geprobeerd om een reddingswerker af te laten dalen in de put. Na de tweede mislukte poging is er besloten om met een graafmachine en een bulldozer in de berg rondom de put te graven om zo dicht mogelijk bij de locatie van de jongen uit te komen.

Volgens de laatste berichten konden drie reddingswerkers tot 28 meter diepte komen, maar nog niet verder vanwege zuurstofgebrek.
Foto