Brigit, een kat uit de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton, heeft een bizarre voorliefde voor mannenondergoed. De zes jaar oude kat heeft op twee maanden tijd elf onderbroeken en meer dan 50 paar sokken mee naar huis genomen.

,,Elke ochtend worden we wakker en vinden we meer," schrijft haar baasje Sarah Nathan op Facebook. ,,Ik heb een briefje in elke brievenbus in de straat gestopt. Iemand moet deze spullen missen."

Nathan, die vermoedt dat het ondergoed van een of meerdere buren is, vertelde aan New Zealand Herald dat Brigit in het verleden al verschillende keren betrapt werd op diefstal, maar sinds ze zes maanden geleden naar hun nieuwe woning verhuisden, leek de kat genezen. Tot twee maanden geleden.

,,Het is allemaal mannenondergoed," zegt Nathan. ,,Het is heel erg raar. Ze heeft een heel specifieke smaak. ,,In onze vorige woning bracht ze zo'n beetje vanalles mee naar huis. Mannondergoed, vrouwenondergoed, kleren, ze bracht zelfs een hockeyscheenbeschermer en een sweater mee." Maar nu heeft Brigit duidelijk een voorkeur voor mannenondergoed ontwikkeld.

Na een nachtje op rooftocht legt ze de gestolen goederen aan het voeteinde van het bed van haar baasje. De kat blijkt er ook altijd naar te streven om beide sokken van een paar te verzamelen. ,,Een ligt bij de voordeur en een aan de achterdeur, dus ze is duidelijk teruggekeerd om de bijpassende sok te vinden," aldus de eigenares.

Nathan, die binnenkort verhuist naar het platteland, hoopt dat Brigit daar een andere hobby vindt. Maar vooraleer ze gaan, hoopt ze het ondergoed terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. ,,Ik voel me er zo slecht over. Iemand spendeert een fortuin aan ondergoed."
Foto