Nederland heeft zaterdag weer meegedaan aan Earth Hour, een jaarlijkse, wereldwijde actie tegen klimaatverandering. Van veel beeldbepalende gebouwen gingen om 20.30 uur een uur lang de lichten uit.

Dat gebeurde onder meer bij het Koninklijk Paleis en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, de Erasmusbrug en Hotel New York in Rotterdam, het Vredespaleis in Den Haag en de Dom in Utrecht.

Ook verschillende bedrijven deden mee, zoals Center Parcs en IKEA. Op diverse plaatsen in het land werden speciale evenementen georganiseerd ter ere van Earth Hour. Ook deden veel mensen thuis de lampen uit en de kaarsen aan.

Over de hele wereld gingen om 20.30 plaatselijke tijd de lichten uit. Ook de Eiffeltoren (Frankrijk), het Colosseum (ItaliŽ), de Sagrada Familia (Spanje), de Burj Khalifa (Dubai) en de Space Needle (Seattle, VS) stonden allemaal een uur in het donker.

Tien jaar geleden werd Earth Hour voor het eerst gehouden, toen alleen nog in AustraliŽ. Inmiddels begint de actie altijd in Samoa en reist ze door 163 landen en 24 tijdzones, om ook weer op de eilanden in de Stille Zuidzee te eindigen. Nederland doet sinds 2009 mee.