Vijf jaar geleden redde visser en stratenmaker JoŃo Pereira de Souza (71) het leven van een pingu´n. De Souza had de pingu´n, die hij Dindim doopte, meer dood dan levend aangetroffen op een strand vlakbij Rio de Janeiro.

Dindim was uitgehongerd en zat onder de olie. De Souza verpleegde Dindim tot hij weer beter was en liet hem elf maanden later gaan toen hij weer helemaal gezond was. Hij zou Dindim vast nooit meer zien.

Maar Dindim is de Souza nooit vergeten. Ieder jaar na het broedseizoen zwemt de kleine pingu´n 8.000 kilometer om hem op te zoeken. Samen besteden ze tijd; Dindim zit op schoot, krijgt sardientjes en doucht met de Souza. De Souza: ĹIk hou van die pingu´n alsof het mijn eigen kind is en ik denk dat hij ook van mij houdt. Iedereen zei dat hij niet terug zou keren, maar hij komt al vier jaar lang op bezoekĺ.

Een bioloog beaamt dat de pingu´n gelukkig lijkt: ĹIk denk dat de pingu´n gelooft dat de Souza een deel van zijn familie is. Als de pingu´n de Souza ziet, kwispelt hij met zijn staart en trompettert hij van vreugdeĺ.