Ze had de hoop al opgegeven. Kitten Pikachu verdween zo'n 16 jaar geleden uit Lydia's tuin in Haarlem. Na twee jaar zoeken gaf ze de moed op: Pikachu zou wel dood zijn. Totdat ze laatst gebeld werd door het asiel.

De gitzwarte kitten, inmiddels een oude kater, dook afgelopen weekend op in Nieuw-Vennep. En omdat Pikachu gechipt is, kon het asiel achterhalen wie zijn baasje is. ,,Mevrouw was een beetje van haar ŕ propos'', zegt Marleen Welbergen van de opvang tegen Hart van Nederland. ,,Ik heb helemaal geen kat die zo heet. Maar ik zei: ja, hij staat toch echt op uw naam en uw huis geregistreerd, dus het is echt uw kat.''

Dinsdag haalden Lydia en haar vriend Marcel Pikachu op in het asiel in Hoofddorp. Nog voor de kooi openging en Lydia Pikachu in haar armen nam, wist ze al zeker: dit is haar harige kater. Tranen van geluk vloeiden rijkelijk.

Huisdierloos is Lydia niet geweest in al die jaren dat Pikachu spoorloos was; uit alle uithoeken van de dierenwereld lopen (en vliegen) huisdieren rond in haar huis. Honden, parkieten, katten, en zelfs een kip scharrelt vrolijk rond in de woning.