Op nieuwjaarsdag verdween de 20-jarige New Yorker Nick Simmons. Dankzij een foto, die was gemaakt door een fotografe van het persbureau Associated Press in Washington, is de verloren zoon weer terecht.
Familieleden van de man herkenden hem nadat de foto was afgedrukt in de krant USA Today.
Het is puur toeval dat de jongeman door fotografe Jacquelyn Martin werd vastgelegd. Want ze was eigenlijk in Washington om foto’s van gebeurtenissen rondom het Witte Huis te maken.
Maar omdat president Obama nog op vakantie was, besloot ze vast te leggen hoe een deel van de Verenigde Staten het koude weer trotseert. En daarbij viel haar oog op een jongen die zichzelf warm probeerde te houden bij een rooster van de Federal Trade Commission, een plek waar veel daklozen komen als het koud is.
Toen de ouders van Nick, Paul en Michelle Simmons, de krant lazen herkenden ze meteen hun zoon. De politie spoorde in een mum van tijd de jongen op. Hij is herenigd met zijn vader en oudste broer.

Het had nog maanden kunnen duren voordat we een aanwijzing zouden vinden over zijn verblijfplaats. "Mijn jochie ziet er zo verloren uit. Ik zal er de rest van mijn leven voor zorgen dat hij beter wordt", aldus moeder Michelle. Foto