Er zijn veel redenen om een tussenlanding te maken, maar de reden van een tussenlanding van een Delta-vlucht anderhalve week geleden is wel heel opmerkelijk: vechtende stewardessen.

De reden van de ongeplande tussenlanding kwam pas een paar dagen geleden naar buiten. Vlucht 2598 was op 22 januari onderweg van Los Angeles naar Minneapolis toen twee stewardessen ruzie kregen over het werk. De discussie liep zo uit de hand dat de vrouwen elkaar te lijf gingen. Een derde stewardess, die de boel probeerde te sussen, kreeg een klap in haar gezicht.

Toen de piloot doorkreeg wat er in zijn vliegtuig gebeurde, besloot hij het toestel aan de grond te zetten in Salt Lake City. De vechtersbazen moesten plaatsmaken voor nieuw personeel. Na een tussenstop van 80 minuten kon de Boeing 757 verder vliegen naar Minneapolis.

De passagiers kregen na de landing een excuusbrief van de vliegtuigmaatschappij. "Sommige leden van ons team hebben niet hun beste gedrag vertoond. We verwachten van onze crew dat ze altijd beleefd en professioneel zijn. Wat jullie hebben ervaren was verre van dat. Het spijt ons dat we onze belofte niet hebben kunnen waarmaken vandaag."

Om het leed te verzachten kregen de vertraagde passagiers miles of reisvouchers aangeboden.