Bezoekers aan een aquarium in Zuid-Korea zagen vrijdag tot hun grote schrik een haai rondzwemmen met in zijn bek een haaienstaart. De staart was het enige dat over was van een jonge haai nadat hij een paar uur eerder ruzie kreeg met een zandtijgerhaai.

Volgens de eigenaar van het aquarium in de stad Seoul brak donderdagavond een gevecht uit tussen de twee meter grote haai en een veel kleinere bandluipaardhaai over territoriumgrenzen. Toen de deuren van het aquarium vrijdag open gingen bleek dat de grote vrouwtjeshaai het kleintje in één keer naar binnen had gehapt. Ze was daarna nog uren bezig het beest verder naar binnen te werken.

Waarschijnlijk gaat de winnaar spijt krijgen van haar gulzigheid want ze kan haai slecht verteren. Het aquarium verwacht dat de zandtijgerhaai haar slachtoffer uiteindelijk weer uitspuugt maar dat kan nog wel een week duren. Bezoekers moeten tot die tijd tot hun afschuw aankijken tegen het restje staart dat uit de bek steekt en hopen dat ze geen getuige zijn van een kokhalzende haai.
Foto