Een ruzie tussen twee leerlingen van een middelbare school in Enschede is woensdagmiddag totaal uit de hand gelopen. Een van de meisjes raakte gewond toen familie van haar rivale verhaal kwam halen en erop los timmerde.

Het leek een gewone, zij het niet bepaald zachtzinnige, ruzie tussen twee 15-jarige meiden op het Bonhoeffer College. Het begon in de pauze, en 'ze trokken elkaar de haren uit het hoofd', zegt schooldirecteur Elma Kats in het AD. "Maar de ruzie leek even later in het bijzijn van medewerkers van de school uitgepraat."

Dat bleek echter een verkeerde inschatting, want het duurde niet lang voordat de moeder en een aantal andere familieleden van een van de meiden de school binnenstormden en het andere meisje behoorlijk toetakelden. Die liep een bloedneus op, een tand door haar lip en moest door een dokter worden onderzocht.

Personeel van de school probeerde nog tussenbeide te komen en het meisje te beschermen, maar dat lukte nauwelijks. Ook Kats sprong ertussen: "Ik zag volwassenen volledig door het lint gaan en ik wil mijn leerlingen beschermen. Wat er ook gebeurt."

De politie heeft twee vrouwen aangehouden vanwege mishandeling, onder wie de moeder. Gisteren was de sfeer op de school nog zo beangstigend dat ouders hun kinderen zelfs thuis hielden. "Ze waren bang om naar school te gaan", zegt Kats. De twee meiden zitten voorlopig thuis om 'stoom af te blazen', zegt een woordvoerder van de school.

In het najaar van vorig jaar kwam het Bonhoeffer College in Enschede ook al negatief in het nieuws. Een leerling die op de grond lag, werd enkele keren hard tegen zijn hoofd geschopt. Van de mishandeling verscheen een video op YouTube.