Haar hele leven al vroeg ze zich af wie en waar haar biologische vader was. De 23-jarige Shoshannah Hensley zag hem voor het laatst toen ze nog maar een peuter was. Toch wilde ze niets liever dan haar vader weer ontmoeten. Die wens kwam uit, al was de manier waarop nogal onverwachts.

Shoshannah was aan het werk bij een tankstation in het Amerikaanse Idaho toen een dakloze man naar binnen kwam. "Voor zover ik wist, was het gewoon een man van de straat, die de winkel binnenkwam", vertelt ze aan de Amerikaanse zender KHQ.

Maar ze schrok zich rot toen ze zijn naam op zijn voedselstempelkaart las. "Ik was echt in shock. Ik vroeg hem wat zijn tweede naam was en toen zei hij Eugene." Shoshannah riep uit: "Maar dan ben jij mijn vader. Ik ben al 20 jaar naar jou op zoek".

De hereniging met zijn dochter is ook Eugene Hensley niet in de koude kleren gaan zitten. "Als je je kind niet kunt zien, dan voel je je jarenlang heel erg leeg. Ik had nooit gedacht dat deze dag nog een keer zou komen."

Nu de twee elkaar weer gevonden hebben, willen ze het contact nooit meer verliezen, zegt Eugene. "Vanaf nu zal ik er altijd voor haar zijn. Wat ik daar ook voor moet doen."
Foto