De vijfjarige Alex Nash uit Cornwall (Engeland) miste het verjaardagsfeestje van een vriendje zonder zich af te melden. De moeder van het vriendje stuurde daarop een rekening naar zijn ouders en dreigt nu met juridische stappen.

De rekening van £15,95 (omgerekend € 20,84) werd in een bruine envelop in de schooltas van Alex gevonden.

De ouders hadden de uitnodiging voor het feestje geaccepteerd, maar kwamen er later achter dat hun zoontje een dubbele afspraak had. Alex ging die middag namelijk al bij zijn opa en oma spelen. Volgens zijn ouders hadden ze geen contactinformatie van de moeder van het schoolvriendje om Alex af te melden.

Het was een correcte factuur met alle officiėle details en zelfs haar bankgegevens er op, zo vertelt vader Derek. Op de keurig opgemaakte rekening noteerde moeder Julie Lawrence het bedrag onder de noemer Childs Party No Show Fee.

Derek snapt dat Lawrence van streek is vanwege het geld, maar: Het geld is niet het probleem. Het gaat om de manier waarop ze het geld van mij wil krijgen. Ze behandelt me niet als een volwassene, maar als een kind.

Lawrence laat in een reactie weten dat de familie best hun zoontje hadden kunnen afmelden. Al mijn contactgegevens stonden op de uitnodiging van het feestje.