Oké, je hebt geklikt. Niet zo slim natuurlijk, want er is een link naar een website in omloop die je browser vast laat lopen - zowel de browser op je computer als mobiele apparaat. Wees dus gewaarschuwd!

De link naar de website, crashsafari.com (nee, we maken hem niet aanklikbaar), wordt verspreid via sociale media. Met teksten als 'deze video moet je zien!' proberen mensen je te laten klikken op de link.

Sociale netwerken gebruiken vaak een url-verkorter, waardoor de sitenaam verandert in een algemene url. Zo is het niet direct te zien dat je naar de browsercrashende website wordt geleid.

De meeste browsers lopen door de website vast en in sommige gevallen start je computer, smartphone of tablet zelfs opnieuw op. Dat komt omdat de website een klein stukje code inlaadt dat ervoor zorgt dat het geheugen van je apparaat vol raakt. Als dit het geval is, crasht de browser.

De site maakt misbruik van een kwetsbaarheid in de browsers, maar kan niet voor andere doeleinden worden misbruikt. Je informatie blijft dus veilig. Het enige vervelende is dat je browser crasht en, in sommige gevallen, je apparaat opnieuw opstart. Kijk dus goed uit voordat je op een linkje van een (on)bekende klikt.