Het Poolse ministerie van Milieu heeft een reclamespotje over afval scheiden van de buis gehaald, omdat er een bekende Poolse homoseksueel in speelde.

Minister Jan Szyszko zag de Postbus 51-achtige reclame met de homoseksuele acteur Maciej Nowak niet zitten, zo weet Trouw. "De vorige regering steunde de genderideologie met geld van het ministerie van Milieu", zo zei hij. Genderideologie is een door de katholieke kerk bedachte definitie voor een verzamelbegrip van iedereen die niet heteroseksueel is. Sinds de politieke partij Recht en Rechtvaardigheid aan de macht is, is genderideologie een staatsvijand.

"Het ministerie van Milieu is sterk gericht op de verdediging van de Poolse identiteit, Poolse belangen en dat wat voor Polen het belangrijkste is: de verdediging van het gezin, van onze culturele identiteit verbonden aan het christelijke erfgoed", zo vervolgde de minister.

Maciej Nowak zelf schreef op Facebook: "Wow, ik sta in de belangstelling van de regering. Wat een eer!" Hij plaatste daar een tekening bij. Het onderschrift luidt 'Papier. Glas. Plastic. Homo.'
Foto