Het lijkt wel een scène uit een actiefilm, maar een 25-jarige Noor uit Randesund wist dinsdag een autodief te verhinderen door zich vast te klampen aan het dak van zijn wagen. Hij had niets meer aan dan een onderbroek en dat terwijl het buiten ijskoud was.
De Noor werd dinsdagmorgen gewekt door het geluid van een startende motor. Zonder zich om te kleden spoedde de Noor naar buiten waar hij iemand aan de haal zag gaan met zijn auto. Hij bedacht zich geen moment en sprong via de deurhendel op het dak. De auto scheurde met zo'n 90 kilometer per uur weg, maar de Noor hield stug vast.

Met zijn knie wist hij een achterraam te breken en de auto in te komen. Na een korte worsteling met de dief kwam het gestolen voertuig tot stilstand op een brug. Zo liet de Noorse held weten aan de politie.

,,Bruce Willis is er niets bij'', aldus Jan Nesland, politiechef in Randesund, een stad in het zuiden van Noorwegen, waar het incident plaatsvond. ,,We adviseren mensen niet om te handelen zoals hij deed, maar hij heeft het wel gedaan. Wat een ongelooflijk verhaal'', vertelt Nesland aan tv-zender TV2.

De autodief was een bekende van de politie en werd al vaker opgepakt voor overvallen. De Noorse held, die graag anoniem blijft, hield enkele snij- en schaafwonden over aan het incident, maar had geen zware verwondingen.