Een Noorse autodief die na enkele kilometers zonder benzine kwam te zitten, belde de eigenares van de wagen met de vraag of hij haar tankkaart kon gebruiken. Zo kon de dief eenvoudig gelokaliseerd worden en werd hij aan de praat gehouden tot de politie arriveerde. 'Het was een aardige kerel. Toch was ik blij dat de politie snel arriveerde en hem kom oppakken', vertelt Anne Kristin Korsfur.
'Een ding weet ik nu wel zeker. Ik ga nooit meer kwaad zijn op mijn man als hij weer een keertje niet getankt heeft', lacht Korsfur. De jonge autodief verbleef een nachtje in haar gastenverblijf en zag zijn kans schoon om de autosleutels te stelen. De volgende ochtend merkte Korsfur een gemiste oproep op. Het telefoontje werd gepleegd met de gsm die in haar wagen lag. Benieuwd belde ze terug en toen kreeg ze de autodief aan de lijn. Hij vertelde haar dat hij aan de kant stond zonder brandstof en hij wilde weten waar ze haar tankkaart bewaarde.
De Noorse kon al snel achterhalen waar de dief van haar Saab stond. 'Hij had mijn man de weg gevraagd van Sørkjosen naar Finnsnes. Ik ging die kant op en na de bocht richting Sørkjosfjellet zag ik onze wagen al staan. Hij had keurig de gevarendriehoek geplaatst en wachtte getooid in het fluoriserende vestje, precies zoals het hoorde.'
Voor ze op hem toestapte, belde ze nog snel haar man die op zijn beurt het nummer van de politie draaide. De dief had alleen haar man gezien en had geen flauw benul wie er voor hem stond. Behulpzaam als ze was, belde Korsfur haar zoon met de vraag om een volle jerrycan te brengen. Daarna hield ze de dief nog twintig minuten aan de praat.
'Het was best wel een grappige situatie. Ik moest echt alle moeite van de wereld doen om een ernstig gezicht op te zetten.' Toen de agenten arriveerden, vroeg Korsfur de dief om zich kenbaar te maken. Hij beweerde meteen dat hij haar man was waarop ze repliceerde dat hij loog en zij de eigenares was van de Saab die hij gestolen had. De politie sloeg hem in de boeien op beschuldiging van autodiefstal en rijden zonder rijbewijs.