De 7-jarige Olivia ziet eruit als een normaal, gezond kind. Maar niets is minder waar. Het meisje lijdt aan een zeldzame ziekte, waardoor ze geen pijn voelt, nooit honger heeft en niet moe wordt.

Artsen noemen het bijzondere meisje bionisch en haar moeder zegt dat ze van staal is. Maar de afwijking die Olivia heeft, maakt het leven knap ingewikkeld voor het meisje uit Huddersfield en haar familie.

Haar moeder ontdekte dat er iets mis was toen Olivia een paar maanden oud was. Na veel doktersbezoeken hoorden ze dat Olivia een afwijking heeft in chromosoom 6. De afwijking is zo zeldzaam dat er geen naam voor is, vertelt haar moeder Niki aan de Britse krant Metro. Zover bekend is zij de enige persoon ter wereld die alle drie de symptomen heeft.

Olivia slaapt twee uur per nacht, waar een normaal kind van haar leeftijd 11 uur nodig heeft. En toen ze werd overreden door een auto en tientallen meters werd meegesleurd, een verschrikkelijke ervaring voor moeder Niki die het zag gebeuren, stond Olivia weer op en liep ze naar haar moeder, zich afvragend waarom iedereen zo aan het schreeuwen was.

Dat klinkt ideaal, maar dat is het niet. Want doordat ze geen pijn kent, heeft ze het ook niet door als er iets mis is met haar. "Ze viel een keer en toen scheurde een stuk van haar lip af. Maar ze zei er niets over. Er was plastische chirurgie nodig om het te herstellen."

Ook groeide het haar van het meisje de eerste 4,5 jaar niet. En ze heeft ernstige woedeaanvallen. "Ze heeft me geslagen, geschopt, met haar hoofd tegen mijn hoofd geslagen en ze begint soms enorm te vloeken en schelden, ook als er andere mensen bij zijn."