Ongeveer een jaar geleden stierf de naar AustraliŽ geŽmigreerde Brit Paul Lachlan. Na een onderzoek van de plaatselijke politie bleek echter dat er nooit een man met die naam heeft bestaan.
De zogenaamde Lachlan was ongeveer 45 jaar toen hij in zijn appartement in Manly in de buurt van Sydney dood werd aangetroffen. De politie stelde een routineonderzoek in om de familie van de man te verwittigen. Er bleek geen familie te zijn. Sterker nog: Lachlan zelf bleek ook niet bestaan te hebben.
De man had altijd beweerd dat hij in de jaren í90 van Manchester naar AustraliŽ was verhuisd, maar er waren geen officiŽle documenten te vinden die dit bevestigden.
Toen hij overleed woonde hij in een duur appartement, samen met een huisgenoot waar hij eerst een relatie mee had. Hoe hij aan geld kwam is een raadsel, omdat hij de laatste 6 jaar geen officiŽle inkomsten meer had. Tussen 1995 en 2002 werkte hij bij een hulplijn voor mensen met zelfmoordneigingen en als strandwacht. Wat hij voor 1995 uitspookte weet niemand.
Ook een rijbewijs of paspoort ontbreekt. Hij had zelf geen bankpasje en betaalde alles contant.
Er zijn geen aanwijzingen dat hij betrokken was bij criminele activiteiten. Maar het blijft gissen naar de ware identiteit van de man en naar de reden waarom hij een fictieve identiteit aannam.
Foto