Teresa Culpepper uit Atlanta heeft 53 dagen onterecht in de cel gezeten. Dat meldt de lokale nieuwszender AJC. Ze was opgepakt omdat agenten haar verwarden met iemand anders met dezelfde voornaam.
Culpepper had de politie gebeld omdat haar auto was gestolen. Maar hulpvaardig waren de agenten allerminst, meldt het Amerikaanse station. In plaats van haar aangifte op te nemen, sloegen ze de vrouw in de boeien op beschuldiging van mishandeling. Agenten verwarden haar met een andere Teresa, overigens met een andere achternaam. Culpepper zat 53 dagen in de cel.
"Haar geboorte datum kwam niet overeen. Haar adres kwam niet overeen en haar beschrijving ook niet. Behalve de naam Teresa matchte er niets," zei Culpeppers advocaat Asleigh Merchant.
Culpepper kwam pas vrij toen zij en haar 'slachtoffer' elkaar zagen in de rechtszaal en het slachtoffer de rechtbank vertelde dat ze de verkeerde hadden.
De advocaat van Culpepper eist een aanzienlijke schadevergoeding van de stad. Anders dreigt ze een rechtszaak aan te spannen.