Het gebeurt zelden: wel tweeling zijn, maar niet op dezelfde dag, zelfs niet eens in hetzelfde jaar je geboortedag delen. Jaelyn en Luis zijn tweeling, maar geboren in 2015 en 2016.

Om 23.59 uur, in de allerlaatste minuut van 2015, ziet meisje Jaelyn in San Diego het levenslicht, drie minuten later, in de eerste minuten van 2016, volgt haar broertje Luis.

Vader Luis Valencia - zijn zoon is naar hem vernoemd - vertelt aan NBC San Diego dat hij en zijn vrouw Maribel al op de klok letten: "We wilden zien of we de één van de eersten waren van 2016."

Het stel heeft al een dochter, de 3-jarige Isabella. "Die was een beetje verrast dat de baby's verschillende verjaardagen hebben."

"Maribel wilde graag dat beide baby's op dezelfde dag werden geboren. Nu krijgen we taferelen als: 'mijn verjaardag is eerst'. Maar ach, nu hebben we twee feestjes achter elkaar", vertelt vader Luis.

Luis is mogelijk de eerste baby in San Diego County van 2016. Met de tweeling en moeder Maribel gaat het goed.

Het ziekenhuispersoneel is ook verrast door de bijzondere geboorte. "Het is heel ongewoon en speciaal", vertelt verpleegster Lynette Coetzee. "Ik ben al 34 jaar verpleegster en heb het nog nooit meegemaakt."

In Nederland zijn uiteraard ook nieuwjaarsbaby's geboren. In Overijssel kwam om 00.03 uur Jaycee-Linn van den Belt uit Deventer ter wereld. In Gelderland werd om 00.24 uur Gerrald van den Berg uit Harskamp geboren.