Het is oud en nieuw. Je bent nog niet wakker of de bommen en granaten vliegen je alweer om de oren. In de avond zit je bij familie op de bank, oliebollen en appelflappen te consumeren of je bent je vol aan het gooien met alcoholische versnaperingen bij een tweederangs huisfeestje. Zolang je maar genoeg drinkt wordt het wel gezellig.

Dit zijn de tradities in Nederland. Maar de rest van de wereld houdt er ook een aantal zeer opmerkelijke tradities aan over. Hieronder een kort overzicht:

In Argentinië steekt men hun RECHTERvoet uit om 00:00. En oh wee wanneer het je linker is.

Finland. Hier meet je je geluk door gesmolten metaal in koud water te gooien. Ijs(zer)koud!

Rusland. Schrijf een wens op een briefje, verbrand deze vervolgens en gooi 'm in een glas champagne. Deze moet je voor 00:01 hebben opgedronken. Waarom heeft Rusland altijd iets met alcohol. Echt altijd.

In Venezuela staat geel ondergoed voor een voorspoedig jaar. Geen ondergoed staat toch voor een veel beter jaar joh.

In Spanje moet je op de klokslag van 00:00 12 druiven opeten. Dit klinkt makkelijker dan het is...

In Porto Rico vult men potten en pannen met water, om deze vervolgens naar buiten te smijten rond middernacht. Vooral heerlijk als je op de begane grond van een flat woont...

In de Filipijnen worden alle kastjes, deuren en ramen voor middernacht open gezet. Na middernacht rennen de bewoners als een gek door het huis om alles weer dicht te doen. Maar natuurlijk...

In El Salvador laten ze een eierdooier op oudjaarsnacht in de vensterbank staan. De vorm die het ei aanneemt bepaalt jouw geluk voor het nieuwe jaar. Stel het ei blijft gewoon rond, wat wordt dan in godsnaam jouw geluk?

In Colombia trekken dorpelingen met lege koffers rondom de blokken. Hiermee hopen ze in het nieuwe jaar veel reizen en ontdekkingen te doen. Een parade van lege koffers, hoe mooi is dat.

In Brazilië springt men zeven keer over de golven heen. Eén voor elke dag in de week. Hier moeten zoveel mensen zijn gevallen...