Exact nul inwoners van Warnsveld bezochten afgelopen maandag een vergadering over de noodopvang van vluchtelingen in het Gelderse dorp. De gemeente erkent dat het achteraf handiger zou zijn geweest als het burgers ge´nformeerd had over het bestaan van de vergadering.

In Warnsveld worden vanaf volgend jaar maart tot maximaal 400 asielzoekers opgevangen. Omwonenden kregen te horen dat de gemeente Zutphen (waar Warnsveld onder valt) hen op de hoogte zou houden van de ontwikkelingen. Maar daar hoorde de vergadering van afgelopen maandagavond kennelijk niet bij. Daarin kregen raadsleden de gelegenheid om vragen te stellen aan de verantwoordelijke wethouder.

Maar van burgers geen spoor te kennen in de raadszaal. Een omwonende reageert verbaasd in De Stentor: "Hoe hadden wij dit moeten weten wanneer niet wordt gecommuniceerd? Ik had er best bij willen zijn. Als je zoiets niet met direct omwonenden communiceert, groeien irritaties. Met andere woorden: als je de buurt mee wil krijgen, moet je ze wel blijven informeren."

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat voorafgaand aan de vergadering van maandag twee aparte bijeenkomsten hebben plaatsgevonden voor omwonenden. "Dat hebben we bewust zo georganiseerd, omdat we de omgeving goed willen informeren. Maar we begrijpen dat het uiteraard beter was geweest wanneer ze ook van deze vergadering op de hoogte waren geweest."