Een Amerikaans dorp wil absoluut niet dat er een zonnepark komt in de buurt. "Ik maak me zorgen om de planten", zegt n van de bewoners op een inspraakavond.

De Strata Solar Company wilde zonnepanelen plaatsen op een veld in de buurt van het dorp Woodlawn in de staat North Carolina. Op een bijeenkomst met de bewoners werd het plan volgens een lokale krant door de dorpsraad in de ijskast gezet. De bewoners hadden zo hun redenen...

En van de bewoners vreest dat de zonnepanelen 'alle energie van de zon opslurpen'. "Je vermoordt je dorp. Alle mensen zullen vertrekken."

Een vrouw, geboren en getogen in Woodlawn, vreest dat de planten niet genoeg zonlicht meer krijgen om te kunnen groeien. Ze heeft naar eigen zeggen gebieden met zonnepanelen geobserveerd. "De planten zijn daar bruin en dood."

Ook vreest ze dat de zonnepanelen kanker kunnen veroorzaken. "Niemand kan me vertellen dat dat niet zo is. Ik wil meer informatie. Genoeg is genoeg. Ik zie niet hoe het dorp hiervan profiteert. Mensen komen met verborgen agenda's. Tot zeker is dat dit onze gemeenschap niet schaadt, tekenen we niets."

De poging van de initiatiefnemers om de dorpelingen om te praten, mocht niet baten.