De Russische politie heeft een deserteur opgepakt die zich meer dan tien jaar verborgen heeft gehouden. De man had zich na het verlaten van het leger teruggetrokken in een bos in het oosten van het land. Zelfs zijn familie wist niet waar hij was, schrijft The Guardian.

De 30-jarige man kreeg in 2003 een oproep voor militaire dienst en werkte een jaar lang als soldaat in Kamtsjatka, een afgelegen schiereiland in het uiterste oosten van Rusland. 'Hij heeft al die tijd in Kamtsjatka gewoond en verstopte zich voornamelijk in het bos', aldus een verklaring van de lokale autoriteiten. 'Hij deed hier en daar klusjes en heeft nooit contact met zijn familie opgenomen.'

De deserteur, van wie de naam niet is vrijgegeven, zou voor zichzelf een huisje hebben gebouwd van oude bouwmaterialen. Naar de man werd niet meer gezocht sinds zijn familie een lichaam als het zijne identificeerde. Dit gebeurde een paar maanden na zijn verdwijning. Volgens persbureau Tass verliet de man het leger vanwege 'familieproblemen'.

Of de man bestraft zal worden voor zijn desertie, is nog niet bekend. Rond de tijd dat de man het leger verliet, kwam dit in het oosten van Rusland vrij vaak voor.