Na de aanslagen in Parijs werden bij een moskee in Texas de muren besmeurd moet uitwerpselen en binnen waren Korans verscheurd. Een 7-jarig jongetje kon het niet aanzien en doneerde de inhoud van zijn spaarpot aan de moskee.

De 7-jarige Jack had op de lokale zender gehoord van het vandalisme en vroeg aan zijn moeder wat er gebeurd was. "We spraken in de auto over hoe erg het was dat iemand poep op de muren had gesmeerd", zegt Jacks moeder tegen de lokale zender KXAN.

"Het is verschrikkelijk. Het maakt niet uit wat je gelooft, ieders geloof is belangrijk. Ik denk dat het belangrijk is om kinderen te laten weten hoe belangrijk dit soort dingen zijn."

Na die woorden van zijn moeder besloot Jack om zijn spaarpot om te keren en de inhoud - 20 dollar - aan het Islamitische centrum te geven. "Het is maar 20 dollar, maar uit handen van Jack is het 20 miljoen dollar waard", zegt Faisal Naeem van de moskee.

Voor Naeem was de gift enorm belangrijk. Hij heeft een zoon van dezelfde leeftijd. "Het geeft me hoop. Dit betekent dat het niet de een tegen de ander is", zegt hij.