De Canadese Daniel Bitton is een crowdfundingcampagne begonnen om geld te verzamelen voor de productie van een wel heel bijzondere tas. De rugzak met de naam Scrote'n'Tote lijkt op een reusachtig stel testikels.

De Scrote'n'Tote werd vorig jaar zomer een enorme hit op internet nadat rocker Tommy Lee online een foto deelde van Daniel Bitton en zijn rugzak. De Canadees kreeg talloze verzoeken van mensen die ook graag zo'n tas wilden hebben. En dus besloten hij en een paar vrienden hun leven drastisch om te gooien voor de productie van de tassen. Het enige probleem: geld.

Bitton zocht zijn toevlucht tot crowdfundingsite Indiegogo, waar hij mensen oproept om donaties te doen. Zijn boodschap is even ludiek als de tas zelf: ,,Het nut van deze campagne is om een van de meest urgente problemen van de mensheid op te lossen: het totale gebrek aan een volledig functionele, realistische scrotumtas, verkrijgbaar voor iedereen ter wereld."

In een paar dagen wist Bitton al ruim 13.000 dollar (ruim 12.000 euro) bij elkaar te sprokkelen. Zodra het streefbedrag van 33.000 dollar (bijna 31.000 euro) is behaald, gaat de tas daadwerkelijk in productie. Liefhebbers kunnen er daarna eentje kopen voor 120 dollar (111 euro). Wie echter doneert via Indiegogo krijgt korting en kan hem voor slechts 69 dollar (64 euro) thuisgestuurd krijgen.
Foto