Een hond in Australië heeft er voor gezorgd dat zijn vermiste hoogbejaarde baas door de politie opgespoord kon worden. De man was al tenminste drie dagen zoek.

Hulpdiensten zetten een grootscheepse zoekactie op voor de 84-jarige man in de buurt van Colo in Australië, nadat zijn familie vrijdag alarm had geslagen.

Politieagent Peter Jenkins vertelt aan ABC News dat de Engelse Stafforshire terrier van de man tijdens de zoekactie gevonden werd door één van de hulpverleners. Kiaria wist vervolgens de opgetrommelde hulptroepen naar zijn baas te dirigeren. ,,De hond begon te blaffen, rende naar een van onze agenten toe en dook vervolgens de bosjes weer in", aldus de inspecteur.

Een politiehelikopter verleende vanuit de lucht assistentie. Toen het reddingsteam de 84-jarige zaterdagochtend lokale tijd vond, was hij bij kennis, maar wel uitgedroogd, gedesorienteerd en leed hij aan hallucinaties. ,,Hij was gewond aan zijn gezicht, wat er op wijst dat hij gevallen moet zijn", aldus Jenkins.

Eerder onderzoek wees er al op dat de man hoogstwaarschijnlijk gevallen was, terwijl hij zijn hond uitliet. Kiaria bleek achteraf zijn redding. De Australische politie is lovend op Facebook over het optreden van de hond. ,,Lassie of Skippy had het niet beter gedaan."