Op een doordeweekse dag in 2010 stortte de wereld van de Engelse Geoff Long in. Hij werd door de politie uit zijn huis geplukt en opgepakt op verdenking van misbruik van zijn dochter. Zijn eigen dochter beweerde dat hij haar jarenlang had misbruikt. Geoff werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, ook al waren er geen harde bewijzen. Pas dit jaar bekende zijn dochter dat ze gelogen had, uit wraak.

Geoff, een schilder en decorateur, was pas 17 toen hij met de toen 16-jarige Sue trouwde. Het echtpaar kreeg een dochter, Tina, en twee zonen, maar enkele jaren later scheidden Geoff en Sue. Geoff trouwde met zijn tweede vrouw, waarmee hij twee zonen kreeg.

Tijdens zijn tweede huwelijk begon Geoff veel geld te verdienen met zijn zaak. ,,Ik denk dat Sue boos was, omdat haar kinderen het met financieel minder moesten stellen dan de kinderen van mijn tweede vrouw", vertelt Geoff aan The Daily Mail. Die jaloezie lag aan de basis van het vervolg van dit verhaal.

Toen Geoff met zijn derde vrouw, Louise, trouwde, verwaterde het contact met Sue en zijn dochter Tina volledig. Sue en Tina konden het niet verkroppen dat zij niet konden meegenieten van Geoffs rijkdom. Louise startte een kinderopvang op in 2009, maar Geoff en Louise weigerden om Sue's kleinkinderen mee in te zaak te laten stappen. Een beslissing die verstrekkende gevolgen zou hebben.

Tina, de dochter van Geoff en Sue, stapte naar de politie en vertelde dat Geoff haar 30 jaar geleden herhaaldelijk seksueel had misbruikt. In de vroege ochtend werd Geoff in zijn huis gearresteerd. ,,Ik was geschokt door de waanzinnige aantijgingen van mijn eigen dochter", zegt Geoff, die de politie vertelde dat zijn dochter wraak wou nemen. ,,De politie zei gewoon dat Tina zulke beweringen niet zou doen, mochten ze niet waar zijn."

Hoewel harde bewijzen ontbraken en de beweringen van zijn dochter flinterdun waren, werd Geoff hetzelfde jaar nog veroordeeld tot vijf jaar cel. ,,Mijn eerste nacht in de gevangenis was verschrikkelijk", vertelt Geoff. ,,Ik heb aan zelfmoord gedacht."

Geoffs derde vrouw Louise besloot de naam van haar man te zuiveren. Ze vroeg alle getuigenverslagen op en bestudeerde meer dan 3.600 pagina's om scheuren in de beweringen van Tina te ontdekken. In de verslagen vond ze harde bewijzen van de onschuld van haar man. Zo was de bingohal, waar Sue zogezegd vertoefde terwijl Geoff Tina misbruikte, al tientallen jaren gesloten.

Bovendien was Geoff volgens zijn toenmalige minnares elke zaterdag bij haar. Geoff kon dus onmogelijk Tina misbruikt hebben op de momenten die Tina beschreef in haar getuigenis.

Louise vond ook bewijzen dat Sue en Tina het eerste proces illegaal hadden opgenomen om hun verhalen perfect op elkaar af te kunnen stemmen wanneer ze moesten getuigen op het tweede proces, nadat Geoff in beroep was gegaan.

In januari, nadat steeds meer bewijzen aan het licht kwamen, gaf Tina toe dat ze gelogen had over het misbruik. Geoff werd vrijgelaten en zijn naam werd gezuiverd. ,,Toch zal ik altijd met die stempel moeten blijven leven", zegt Geoff. ,,Mensen zullen altijd denken dat waar rook is, ook vuur is."

Tina wordt nu zelf vervolgd voor de valse beschuldigingen. ,,Ik denk dat ik nooit nog met haar zal kunnen spreken", aldus Geoff. ,,Ik zoek geen wraak en ik zou ze ook niet graag naar de gevangenis zien gaan. Tina moet nu leven met de gevolgen en dat is al een straf op zichzelf."