Zijn naam is Hank, hij weegt 74 kilo en wordt als een koning op zijn rijdende 'troon' een vliegtuig binnengerold. Passagiers van een toestel van American Airlines wisten niet wat ze zagen.

Afgelopen dinsdag werd de zwaarlijvige hond gefotografeerd door stewardessen en passagiers. Hank werd als laatste het vliegtuig ingezet en mocht op één van de beste plekken, business class, plaatsnemen.

Een passagier zette een foto op Twitter, en vertelt tegen de Amerikaanse nieuwssite Mashable: "Iedereen, zowel aan boord van het vliegtuig als op het vliegveld, speculeerde over hoe de hond zo dik zou zijn geworden.'' De hond heeft volgens de vrouw het grootste deel van de vlucht op de grond naast zijn stoel gelegen.

Na navraag blijkt er een triest verhaal achter het gewicht van Hank te zitten. De eigenaar, interieurdesigner Kari Whitman uit Beverly Hills, heeft het dier enige tijd geleden uit een asiel gehaald. Het beest was ziek en kon niet meer lopen. Door het gebrek aan lichaamsbeweging is Hank zo zwaar geworden.
Foto