Een openluchtbioscoop in Amsterdam-Noord had er tijdens een voorstelling maandagavond plots een bezoeker bij. Halverwege de film Almost Famous beviel een van de gasten van een kindje.

Het jongetje werd kort na de pauze geboren, zo vertelt organisator Roelof Fruithof. ,,Het stel had van te voren al aangegeven dicht bij de uitgang te willen staan omdat de vrouw zwanger was.” Dit meldt RTV Noord-Holland.

,,Het was al de vierde auto met een zwangere vrouw deze editie, dus we hebben ze netjes naast de uitgang neergezet”, aldus Fruithof. Zelfs dat bleek echter niet genoeg om de vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren.

,,De EHBO-post werd opgeroepen met de mededeling dat mevrouw aan het bevallen was. Het is een volwaardige ambulancedienst, dus de EHBO’ers hebben geassisteerd bij de bevalling.”

De verloskundige kwam nog het terrein op, maar toen was het kindje al geboren. Moeder en kind maken het goed. Het jongetje gaat door het leven met de naam van een van de hoofdrolspelers uit de film: William.