Hij moet een ontsnapping van James Bond-achtige allure in gedachten hebben gehad. Om te ontkomen aan de politie reed een niet al te snuggere Australische autodief recht de zee in.

Wat hij nu precies van plan was is niet duidelijk. Want zelfs áls de auto al in staat zou zijn te varen, dan nog komt er vanaf de Australische westkust in die richting de eerste tienduizend kilometer geen land meer in zicht.

Het was al bijna vanaf het begin een kansloze diefstal natuurlijk. Of dan toch in ieder geval vanaf het moment dat de man, rijdend in een enorme gestolen fourwheeldrive, een stopteken van de politie negeerde.

Politieauto's zetten de achtervolging in en vanuit alle kanten kregen ze versterking: van andere politieauto's, een politievliegtuig en de helikopter van de lokale nieuwszender 7NEWS. Er was geen ontkomen aan.

De enige vraag die nog restte was hoe lang het zou duren voordat de autodief zou worden ingerekend en hoe vermakelijk de televisieuitzending, die natuurlijk live was gegaan, zou worden. Nou, kijk en oordeel zelf.
Filmpje