Eerlijk duurt het langst en dat heeft Alan Knight uit Wales inmiddels ook begrepen. Hij deed twee jaar lang alsof hij in coma lag, om zo te ontsnappen aan een jarenlange celstraf voor de oplichting van een bejaarde man en het vervalsen van een testament.

Knight had eerder verklaard dat hij te ziek was om terecht te staan voor de oplichting van een 86-jarige dementerde buurman. Samen met zijn vrouw bedacht hij een plannetje. Ze wilden de rechter laten geloven dat Knight in coma lag na het oplopen van nekletsel.

Het echtpaar ging wel heel ver om dit verhaal geloofwaardig te laten lijken. Knight bracht tien weken in het ziekenhuis door, waarin hij allemaal onderzoeken onderging. Die wezen uit dat de man niks mankeerde.

Tijdens het proces zat Knight in een rolstoel en veinsde hij zo nu en dan bewusteloos te zijn. Het echtpaar nodigde journalisten uit in hun woning met 'speciale aanpassingen' en Knight werd gefotografeerd terwijl hij 'in coma lag'.

De man liep tegen de lamp toen de politie beelden van het stel vond op bewakingscamera's. Vervolgens werden vakantiefoto's gevonden op hun computer waarop duidelijk te zien was dat Knight auto had gereden, de kermis had bezocht en een vakantie in Legoland had doorgebracht.

De jury noemde het bedrog 'berekenend' en zei tegen Knights vrouw dat ze gewetenloos en egoïstisch had gehandeld. Helen werd veroordeeld tot 10 maanden celstraf. Knight heeft 14 maanden celstraf gekregen, bovenop de straf die hij had gekregen voor het oplichten van de demente bejaarde.
Foto