Een makelaar (V) in het Duitse Bad Kreuznach die onlangs aan een, volgens hun eigen zeggen Syrische, vluchtelingenfamilie een te huur staande woning wilde laten zien, werd keihard met de ontluisterende realiteit van de botsing der culturen geconfronteerd. De familie weigerde het huis met de makelaar te bezichtigen omdat de makelaar vrouw is.

Volgens de makelaar werd zij gebeld door een man die in gebroken Duits vroeg of hij de woning voor vijf personen kon huren en of hij de woning mocht bezichtigen. Dat kon.

Eenmaal daar aangekomen trof de makelaar drie kinderen, twee mannen en een volledig gesluierde vrouw aan. De mannen weigerden haar een hand te geven.

Toen de makelaar voorstelde het pand te bezichtigen, liet één van de mannen weten dat zulks in het geheel niet mogelijk was omdat zij de mannen “al in de ogen heeft gekeken en bovendien een blonde vrouw is.”
Of het makelaarskantoor dan maar even sofort een meneer (M) wilde sturen voor de bezichtiging.

Dat gebeurde uiteraard niet en de misogynen konden naar hun appartementje fluiten.

De makelaar in kwestie besloot haar onluisterende multiculturele avontuur te delen op Facebook maar had geen rekening gehouden met het immer tolerante, betrokken, verschillige en fatsoenlijke medeleven der gutmensch: ze werd door meerderde blanke autochtone Duitsers (geen moslims) ‘nazihoer’ genoemd omdat ze het had gewaagd zomaar kritiek te hebben op arme vluchtelingen die vrouwen geen hand willen geven en geen huis willen bezoeken met een vrouwelijke makelaar.

Ook kreeg ze doodsbedreigingen vanuit fatsoenlijk tolerante hoek en werd haar werk erbij gesleept. De makelaar in kwestie is namelijk gemeenteraadslid voor de CDU, dus zou ze die arme vluchtelingen misbruiken om stemmen te winnen.

De makelaar is niet de enige politica die geconfronteerd wordt met dergelijke uitwassen van vrede en tolerantie, zo meldt Die Welt. Ook een ander CDU-gemeenteraadslid (V) kreeg problemen vanwege haar sekse.

Zij zou met een plaatselijke imam een opvang voor vluchtelingen bezoeken maar de imam liet haar weten dat hij haar “geen hand zou geven”.
Voor de gediscrimineerde vrouw in kwestie reden om de afspraak te cancelen.

Het CDU heeft inmiddels laten weten dat asielzoekers zich aan de Duitse normen en waarden moeten houden. Dus ook de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw moet worden erkend. “Iedereen die weigert een vrouw de hand te schudden negeert de waarden van een vrije samenleving”, aldus een plaatsvervangend CDU-voorzitter.