Ethan Flint (9) uit Minnesota wilde dit jaar voor zijn verjaardag geen spelcomputer of een groot feest. De jongen vroeg zijn familie en vrienden een donatie te doen aan de politiehonden van de K9 unit. In totaal doneerde hij 1.450 euro aan het korps voor een bijdrage aan kogelvrijevesten voor de viervoeters.
Ethan is gek op dieren en met name honden, dus toen hij hoorde dat sommige pups van de K9 unit nog geen kogelvrij vest hadden ondernam hij actie. ,,Sommige dappere honden hadden al een vest en sommige niet, dat is toch oneerlijk'', zei hij tegen nieuwszender KSTP.

Afgelopen zaterdag overhandigde de jongen een cheque aan het St. Paul Police Department voor de K9 unit. Het team is ontzettend blij met de gift, want een kogelvrijvest voor een hond kost al snel 2.300 euro. ,,Het is ongewoon dat een 9-jarige jongen zoiets bedenkt als verjaardagscadeau, aldus korpschef John Linssen tegen de zender. ,,Heel bijzonder''.

Het is niet de eerste keer dat Ethan zijn verjaardagsgeld aan het goede doel doneert. Toen hij op zijn vierde verjaardag werd overladen met cadeaus, heeft hij het jaar erop samen met zijn moeder een donatie gedaan aan de plaatselijke dierentuin, die kampte met een overstroming. Sindsdien komt hij ieder jaar op zijn verjaardag op voor allerlei dieren. Zijn moeder is trots op hem: ,,Ieder ander 5-jarig kind zou om een feest en cadeaus vragen, maar wij hebben hem altijd geleerd dat het beter is om te geven dan te nemen.''

Op zijn tiende verjaardag wil de gulle gever iets doen voor de schildpadden of pingu´ns.