Op het altaar van een rooms-katholieke kerk in Beieren heeft een onbekende 160.000 euro achtergelaten voor hulpprojecten in Afrika. Een parochiemedewerkster had het geld in het godshuis in Saal an der Donau afgelopen mei al gevonden. Het bisdom Regensburg bevestigde maandag dat het bedrag aan meerdere projecten ten goede zou komen na controle door de bisschoppelijke kamer van Financiën.

“Zoiets gebeurt niet vaak”, zei de woordvoerder van het bisdom, Clemens Neck, over het bedrag van de gelddonatie. Volgens een bericht in de Mittelbayerische Zeitung had de medewerkster van de Christkönigskirche de envelop met 500 eurobiljetten op het altaar ontdekt bij de voorbereiding van de eucharistieviering op Pinksterzondag 2018. “Ik zag veel geld en ik schrok ervan”, vertelde de vrouw tegen de krant.

Ze ging daarna met het geld naar de pastoor, die zich in de sacristie op de Heilige Mis aan het voorbereiden was. Ook hij was een tijdje sprakeloos geweest. Op de envelop had de gever genoteerd dat het geldbedrag ‘voor Afrika’ was.

De parochie van Christus Koning heeft het geld inmiddels besteed aan drie missieprojecten in Afrika.