Een vrouw (22) heeft haar ontrouwe vriend gestraft door zijn penis met een gloeiende stijltang te bewerken. De man had daarvoor toestemming gegeven, maar de vrouw moest zich toch bij de rechter melden.

"Het is de meest ongewone zaak die ik ooit heb gedaan", vertelt Paul Muscat in The Daily Telegraph. De Australische rechter behandelde de zaak.

De 22-jarige Australische vrouw bewerkte in december 2013 haar vriend Bronwyn Joy Parker (22) met een stijlstang. Reden: hij was vreemdgegaan. De man liep derdegraadsverbrandingen op aan zijn geslachtsdeel en is nog altijd niet hersteld. Zijn herstel kan volgens artsen nog zeker twee jaar duren.

Saillant detail: de man had eerder met zijn vriendin afgesproken dat zij hem mocht straffen als hij haar ooit zou bedriegen. De bizarre straf werd toen ook door beiden bedacht.

Toen de man ook daadwerkelijk een scheve schaats had gereden en dat opbiechtte, voegde de vrouw de daad bij het woord en pakte haar stijltang.

Rechter Muscat heeft de vrouw veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden met een proeftijd van anderhalf jaar. Het is niet bekend of de man en vrouw nog bij elkaar zijn.