Een Britse vrouw is er na een relatie van 2 jaar achter gekomen dat haar vriend in werkelijkheid een goede vriendin was die speciaal voor de seks een neppenis had voorgebonden. Het stel zag elkaar alleen als de vrouw geblinddoekt was, omdat haar 'vriend' zich voordeed als een ex-kankerpatiŽnt die zich schaamde voor zijn littekens: overgehouden aan een ernstig ongeluk. De vrouw wordt nu verdacht van aanranding van haar vriendin. Haar advocaten noemen het schokkende verhaal van het vermeende slachtoffer volstrekt ongeloofwaardig.
Toen de vrouw tijdens een vrijpartij haar blinddoek even afdeed, ontdekte ze tot haar grote verbijstering dat ze geen seks had met haar vriend Kye Fortune, maar met haar goede vriendin Gayle Newland. De 25-jarige Newland staat momenteel in de Britse plaats Chester terecht voor vijf aanklachten voor aanranding tussen februari en juni 2013. De opmerkelijk zaak trekt in Groot-BrittanniŽ en ver daarbuiten veel media-aandacht.
Een Engelse rechter, die zich later moet uitspreken over de zaak, kreeg recent te horen dat het 'slachtoffer' - dat anoniem wenst te blijven - in 2011 een vriendschapsverzoek op Facebook kreeg van een zekere Kye Fortune. Die vertelde dat hij in het ziekenhuis herstelde van een hersentumor en haar daarom niet kon ontmoeten.
De twee spraken elkaar wel regelmatig via de telefoon: ,,Hij vertelde hoeveel ik hem had geholpen tijdens zijn ziekte. Hij zei dat het een teken was, dat we moesten trouwen en kinderen krijgen. We zouden van alles samen gaan doen". Het was het latere slachtoffer wel opgevallen dat Kye een ietwat hoge stem had. Tijdens deze periode leerde ze toevallig ook ene Gayle Newland kennen, die al snel een goede vriendin werd.
Uiteindelijk besloten de vrouw en Kyle elkaar persoonlijk te ontmoeten in hotels. Omdat 'hij' onzeker was over zijn uiterlijk, vroeg hij haar een blinddoek te dragen. De vrouw had naar eigen zeggen geen flauw idee dat Kye Fortune eigenlijk Gayle Newland was. Het stel had vervolgens seks, waarbij Newland een neppenis zou hebben hebben gedragen. Newland zou zich ook vermomd hebben door haar bovenlijf strak in te wikkelen met verband en een muts te dragen. Tijdens de geslachtsgemeenschap zou de vrouw niet hebben gemerkt dat ze werd gepenetreerd door een rubberen fallus.
Het slachtoffer gaf toe dat ze minstens 100 uur in het gezelschap van 'Kye' doorbracht, voor ze zijn ware identiteit ontdekte. Op de vraag van de rechter hoe ze hun tijd dan samen doorbrachten, antwoordde de vrouw dat ze samen hadden gezonnebaad en soms samen een film keken. Zij bleef al die tijd geblinddoekt. "Tijdens de film praatten, kusten en knuffelden we. Het voelde goed. Het klinkt dom om het te zeggen, maar het was een echte, normale relatie".
Tijdens een vrijpartij kwam uiteindelijk de waarheid aan het licht. De vrouw had het gevoel dat er iets niet klopte toen ze aan Kye's haar voelde. Ze trok haar blinddoek af en zag haar vriendin Gayle staan met een voorgebonden dildo als penis.
De advocaten van de verdediging proberen aan te tonen dat de vrouw altijd geweten heeft dat Kye in feite haar vriendin Gayle was. Maar de vrouw blijft dat ten stelligste ontkennen. Wanneer de rechtbank uitspraak doet is nog niet duidelijk.