Een Britse vrouw die in het nauw werd gedreven door twee opdringerige mannen, kreeg hulp uit onverwachte hoek. Een straathondje kwam zich er op het juiste moment mee bemoeien.

De 25-jarige vrouw, de studente Georgia Bradley uit Calstock, werd tijdens haar vakantie in Kreta op het strand lastig gevallen door twee mannen. Ze vroegen aan haar of ze wat wilde drinken, maar dat weigerde ze. De mannen werden agressief.

De vrouw raakte in paniek toen ze bij haar arm werd vastgepakt. "Ik wist niet wat er ging gebeuren. Ik was alleen en het was voor mij een vreselijk enge situatie."

Plotseling dook er een straathondje op, meldt SWNS.com. Het dier begon te blaffen tegen de mannen. "Het bracht die mannen aan het twijfelen. Ze heeft me gered. Ze moet door hebben gehad dat ik in problemen was."

Het hondje volgde Georgia naar haar vakantieappartement en bleef in haar buurt gedurende de rest van de vakantie. Ze wilde het hondje, dat ze Pepper noemde, adopteren. Maar de plaatselijke dierenarts hield dat tegen.

Eenmaal thuis in Groot-Brittannië bleef ze maar aan het hondje denken. Ze besloot terug naar Kreta te gaan om Pepper op te halen. Het dier moest worden ontwormd en ingeënt en drie weken in quarantaine blijven voordat ze kon worden overgevlogen.

De vluchten en adoptie kostte de Britse een paar duizend euro. Bovendien bleek Pepper in verwachting. Inmiddels heeft het dier zes puppies.