Het heeft vijf maanden geduurd, maar eindelijk is ze herkend door familie. De vrouw die niet meer wist wie ze was is herkend door een neef.

Woensdag schreven we nog over de zoektocht naar de identiteit van de vrouw. Op 1 februari werd ze gevonden in de buurt van de Amerikaanse stad San Diego, ze had geen idee meer wie ze was. In het ziekenhuis bleek dat de vrouw kanker had. Ze noemde zichzelf 'Sam', omdat ze geen idee meer had wie ze was. Wel sprak ze met zwaar Australisch accent.

Interpol verspreidde de foto van de vrouw, maar daar kwam geen resultaat op. Ook een speciaal opgerichte Facebookpagina had in het begin weinig effect. Tot de oproep terecht kwam bij een platform van omroep NBC. Een neef herkende haar en kon het mysterie oplossen. Het blijkt te gaan om Ashley Menatta.

De zus van Ashley heeft het nieuws bevestigd en meer bekend gemaakt over het verhaal van de vrouw. Ashley is 53 en is nooit getrouwd geweest. Ze werd geboren in Pennsylvania, leefde op verschillende plekken, maar streek uiteindelijk zeven jaar geleden neer in het zuiden van CaliforniŽ.