Steven van Gent (52) uit Hasselt lijdt aan een auto-immuunziekte en dementie. Van een zorginstelling in Drenthe, waar hij is opgenomen, moet hij zijn op maat gemaakte elektrische rolstoel inleveren voor een simpeler exemplaar. Steven en zijn vrouw Franchette begrijpen deze beslissing niet.

De ergotherapeute van zorginstelling Nieuw Graswijk in Assen vindt niet dat Steven de geavanceerde rolstoel nodig heeft. Daarom moet hij de rolstoel inleveren. Hij krijgt er een eenvoudiger model voor terug. “De stoel die ik terugkrijg zal altijd minder zijn”, zegt Steven tegen De Telegraaf.

Ook zijn vrouw snapt de beslissing van de zorginstelling niet. “Ik kan er echt met mijn pet niet bij dat een stoel die volledig voldoet aan de voorwaarden en volledig is afgestemd op de gebruiker, straks staat te verstoffen in een magazijn. Pure kapitaalvernietiging”, zegt Franchette. “Bespottelijk.”

De rolstoel is zo gemaakt dat Steven de stoel ook in de toekomst kan blijven gebruiken. Franchette is bang dat Steven door een andere rolstoel meer lichamelijke klachten gaat krijgen. “De rolstoel is berekend op de toch al niet zo prettige toekomst, waarbij Steven door uitval van zijn arm- en beenfuncties volledig invalide zal worden.”

De ernstige zieke Steven, vader van twee jonge kinderen, laat weten dat hij er alles aan gaat doen om de op maat gemaakte rolstoel te mogen houden.