Een emotioneel moment voor de Australische Rebekah Aversano. Drie jaar nadat haar broer Joshua om het leven was gekomen bij een verkeersongeluk, ontmoet ze de man die het gezicht van haar broer heeft gekregen.

Richard Norris raakte in 1997 zwaargewond aan zijn gezicht toen hij per ongeluk met een geweer in zijn hoofd schoot. Hij verloor zijn tanden en neus en had maar een klein stukje tong over. Norris werd meer dan dertig keer geopereerd. Hij werd depressief en suďcidaal en durfde enkel 's nachts nog buiten te komen.

Redding kwam van de familie van de 21-jarige Joshua Aversano, die om het leven kwam bij een verkeersongeluk. Zij doneerden Joshua's gezicht aan Norris. In 2012 onderging Norris de zeer complexe gezichtstransplantatie. Hij had 50 procent kans om de 36-uur durende operatie te overleven. Norris kreeg tanden, een kaak en spieren en zenuwen in zijn tong.

Drie jaar na de transplantatie ontmoeten zus Rebekah en Richard elkaar in het Australische tv-programma 60 minutes, dat dit weekend wordt uitgezonden. Rebekah is compleet onder de indruk als ze Richards gezicht mocht aanraken. "Dit is het gezicht waar ik jarenlang mee ben opgegroeid."
Foto