Hondje Happy was spoorloos voor baasje Arno van den Brandt uit het Brabantse Lieshout. En ineens dook de 9-jarige Jack Russell weer op. Hij zat 20 dagen onder een betonnen vloer van een oude aardappelschuur in Rijkevoort.

Dat zijn hondje gered is, is een klein wonder, vindt Van den Brandt. "Ik ben zadelmaker en altijd op pad. 2 mei was ik bij een klant maar toen ik klaar was om naar huis te gaan kreeg ik de hond niet gevonden." Hij schakelde zelfs een rioleringsbedrijf in. "We hadden het vermoeden dat hij in een konijnenhol was gekropen en vast zat. Met een camera is gezocht, maar daar zat hij niet."

Er werd op Facebook een oproep gedaan om mee te zoeken naar Happy. Ook werd een beloning uitgeloofd, van 350 euro. Van den Brandt: "We werden zelfs gebeld door mensen die hem hadden zien lopen. Dat kon dus niet. Want al die tijd zat hij onder die vloer."

De eigenaren van de schuur hoorden gepiep en keken in een klein gat in de vloer, waar ze de neus van het hondje zagen. Het gat werd groter gemaakt en Happy bevrijd.

Hoe Happy het 20 dagen uitgehouden heeft, is onduidelijk. Het beestje maakt het goed al is hij wel afgevallen. Zijn trotse baas: "Hij woog 6,7 kilo, nu nog maar 4,5 kilo. Volgens de dierenarts hoeft hij alleen maar op krachten te komen."
Filmpje