In IsraŽl is een vrouw op 65-jarige leeftijd bevallen van een zoontje. Het is de oudste vrouw ooit in het land die een kind heeft gekregen.

De Jerusalem Post schrijft dat het kind, een jongetje van 2.680 gram, gezond is. De vrouw is zwanger geraakt door een ivf-behandeling. Hoe dat precies is gegaan, is onduidelijk: vrouwen ouder dan 54 mogen in IsraŽl namelijk geen ivf-behandeling ondergaan.

De vrouw is met een keizersnede bevallen in een medisch centrum in Kfar Saba. De gynaecologe van het ziekenhuis raadt het af om op deze leeftijd nog een kind te krijgen: "Er zijn veel mogelijke complicaties. Zwangerschap is een onnodige last voor het lichaam van de moeder."

Maar de arts twijfelt er niet aan dat de vrouw een goede moeder wordt: "Ze is een erg bijzonder mens. De baby is erg schattig."

Omkari Panwar uit India heeft het wereldrecord in handen: zij kreeg in 2008 op 70-jarige leeftijd een tweeling. De vrouw overleed tweeŽnhalf jaar later aan kanker. Tineke Geesink is de oudste vrouw in Nederland die ooit een kind heeft gekregen. Ze kreeg in 2011 op 63-jarige leeftijd een meisje.