Online kun je over veel onderwerpen advies vragen. Maar sommige kwestie kun je beter privé bespreken.

De Washington Post schrijft over een jonge programmeur die online om carrière-advies vroeg. Zou hij ingaan op het aanbod van taxibedrijf Uber of van startup Zenefits, vroeg hij zich af op de site Quora.

De programmeur somde de voor en tegens op. "Uber heeft een erg goede reputatie", schreef hij. Zenefits heeft niet zo'n hippe reputatie: "Ik denk dat werken voor Uber erg zal helpen om in de verre toekomst aan de slag te kunnen bij bedrijven al Google en Apple."

Helaas voor de programmeur keek de baas en oprichter van Zenefits, Parker Conrad, ook mee. Hij trok het aanbod meteen in: "We waarderen mensen die snappen wat we hier doen en die hier willen werken."

En: "Het is niet voor iedereen, maar er zijn genoeg mensen die voor ons willen werken, dus we kunnen het ons veroorloven om selectief te zijn."

Het bedrijf bevestigt aan Washington Post dat de baan inderdaad van tafel is. De identiteit van de programmeur is niet bekend. Hij liet in een nieuwe post nog wel weten dat hij het niet respectloos bedoelde.

Een woordvoerder van Uber vindt het niet zo erg dat de programmeur twijfelde: "Kom bij Uber werken," schrijft hij in de reacties: "We hebben goede programmeurs nodig: ervaren, onervaren en alles er tussen."