Een onverwachte wending in een rechtszaak over alimentatie voor een tweeling in het Amerikaanse New Jersey: uit een vaderschapstest blijkt dat de twee meisjes twee verschillende vaders hebben.

De moeder van de tweeling had een zaak aangespannen tegen de man van wie ze dacht dat hij de vader van haar twee dochters was. Ze eiste alimentatie, maar een DNA-test wees uit dat hij slechts de vader van één van de meisjes was. De andere helft van de tweeling bleek een andere vader te hebben.

Het is vrij zeldzaam, maar een zwangerschap van een tweeling van twee vaders is wel mogelijk. Het kan gebeuren als een vrouw in dezelfde menstruatiecyclus seks heeft gehad met twee mannen én beide keren een eitje werd bevrucht. De rechter zei dat er in Amerika twee keer eerder een rechtszaak heeft gespeeld waarin een tweeling van twee vaders bleek te zijn.

De moeder gaf toe dat ze inderdaad vlak na elkaar met meer dan één partner geslachtsgemeenschap had gehad. Het oordeel van de rechter was dan ook simpel: de man moet de helft van de alimentatie betalen.